LET OP : Vakantiesluiting - tot 27-08-2019 zijn wij gesloten en niet bereikbaar.
LET OP : De revisie doorlooptijd bedraagt op dit moment ongeveer 4 weken (laatste update op 15-06-2019).

Werkwijzen

Willems Accu Revisie & Reparatie beschikt over eigen test- en reparatieapparatuur. Hiermee kunnen wij jouw fietsaccu herstellen en zelfs op jouw specificatie uitbreiden naar meer actieradius. Vanzelfsprekend is het wel belangrijk dat de behuizing van de accu niet te klein is voor uitbreiding. Zie hier onze werkwijzen.

Ontvangst

Bij ontvangst van jouw fietsaccu starten wij eerst met het volledig laden van de accu met de door jouw aangeleverde accu en lader. Wij controleren de spanning op de lader, of de accu deze accepteert en of de lader af slaat op het juiste moment. De ervaring leert dat de acculaders regelmatig te vroeg uitschakelen waardoor de fietsaccu niet geheel volgeladen wordt en je dus niet de afstand kunt fietsen die bij een goede lader mogelijk zou zijn. Hierdoor wordt regelmatig ten onrechte de schuld aan de accu gegeven, terwijl dit niet zo is en revisie dus geen zin heeft. Indien de lader het probleem is van een slecht presterende accu bieden wij u vrijblijvend een nieuwe lader aan.

Controle

Als de accu helemaal vol geladen is, eventueel met behulp van een lader van Willems Accu Revisie & Reparatie, gaan we de accu volledig testen.

Revisie

Als de test klaar is, nemen wij contact met jouw op om te overleggen wat wij kunnen doen om de problemen op te lossen. Je ontvangt dan een prijsopgaven per email waarin alle opties overzichtelijk weergegeven zijn. Deze service kost je nooit meer dan € 25,- en deze kosten vervallen zodra je de accu laat reviseren of de lader laat vernieuwen door Willems Accu Revisie & Reparatie. In de meeste gevallen laat de testmeting zien dat de accu niet meer zijn originele capaciteit heeft waardoor wij het advies geven tot revisie. Vaak heeft dit met de leeftijd van de accu te maken en/of het onderhoud, of gebrek daaraan. Soms komt het echter voor dat blijkt dat de accu zelf nog nagenoeg goed is, in dergelijke gevallen geven wij dan ook een negatief revisie advies af.

Nacontrole

Na revisie controleren we onze revisie met behulp van uw lader. Indien alles akkoord bevonden is nemen wij contact op zodat je de accu kunt komen ophalen. Desgewenst sturen wij de accu retour per post.

Indien je gebruik wilt maken van onze revisie service willen we graag de fietsaccu met de lader en indien aanwezig de sleutel van de fietsaccu hier ontvangen. Je kan deze langs brengen of opsturen. Het verzenden kost ongeveer 7 a 10 Euro.

Extra voorbehoud

Er zijn batterijen waarbij de elektronica “communiceert” met de fiets. Hierbij is het belangrijk dat we tijdens de revisie de componenten controleren. Dit is helaas uitsluitend mogelijk als de batterij al open en deels ontmanteld is. In sommige gevallen kan het zijn dat we u mede moeten delen dat uw batterij niet voor revisie in aanmerking komt, ondanks dat de batterij nog wel wat deed voordat u deze inleverde. Als we de demontage van de batterij al hebben uitgevoerd is het dus mogelijk dat u geen revisie kunt laten doen maar ook de oude batterij niet meer kunt gebruiken.

In sommige gevallen is de oorzaak van een slechte accu te herleiden naar waterschade aangezien de meeste batterijen niet waterdicht zijn uitgevoerd door de fabrikant met dezelfde consequenties als bovenstaand.

Ook testen wij altijd de werking van de lader vooraf en na de revisie zodat we zeker zijn dat alles functioneert. Echter het komt voor de dat lader niet vooraf te controleren is omdat de batterij te slecht is. Het kan dus zijn dat pas na de revisie de lader controleren en dan pas merken dat deze defect is. U heeft dan altijd het recht om de revisie niet te betalen maar in dat geval is de inhoud van de batterij van ons.

Revisiemogelijkheden

Een overzicht met alle fietsmerken en of deze wel of niet door ons te reviseren zijn, vindt je hier.